Jazzdans

Jazzdans är en scenisk dansstil som i USA under 1900-talet smälte samman klassisk balett med den svarta kulturens rytmik och musik till vad som idag är den vanliga dansformen i musikaler och musikvideos. Hos Wendlas undervisar vi jazzdansare i åldrarna 7-75! Vi har kurser i alla nivåer, från nybörjare till avancerad.

Balett

Balett är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som är mycket krävande i styrka och vighet. I den historiska baletten finns ursprunget till mycket av dagens västerländska sceniska dans.
Hos oss kan du dansa balett från 4 års ålder och tills du är hur gammal som helst!

Street

Streetdance är ett samlingsnamn för alla dansstilar som uppstått på gator och klubbar. Till streetdance brukar man räkna bland annat hiphop, funk, house och breakdance. Våra ledare i street har egna personliga favoritstilar, kom och testa! 

Disco

Disco kännetecknas av högt tempo och principen contraction/release med utrymme för fri tolkning och personlig stil. Disco är en av Sveriges mest populära dansgrenar och vi satsar lite extra på att utbilda och utveckla våra ledare i disco i år!

Tävlingsdans

Vår tävlingstrupp i disco består just nu av ca 30 dansare i åldrarna 5-20. På träningarna får man hjälp av ledaren att skapa en egen tävlingsdans som är en minut lång. Ledaren har också koll på regelverk och allt annat man behöver veta för att tävla inom Swedish Dance League. Våra ledare i tävlingsdisco är utbildade hos Sveriges Dansorganisation.
Nytt för i år är att vi utökat tävlingsverksamheten till att omfatta även Disco Slow och Engelsk Freestyle.

Vi har också en tävlingstrupp med jazzinriktning som främst fokuserar på internationella danstävlingar. Gruppen leds av Wendla Karlsson och de senaste åren har vi tävlat i Barcelona Dance Awards, Dance Grand Prix Italia samt Gravina in Danza.

Nivåbeskrivningar

Grund = Du behöver inte ha några förkunskaper alls.  Du får lära dig tekniska moment och grundsteg.
Medel = Du bör ha dansat minst tre terminer, kunna grundsteg och ha koll på tekniken i aktuell dansstil.
Avancerad = För dig som dansat mycket. Stäm av med ledaren innan du anmäler dig om du inte dansat på avancerad nivå tidigare.